Posti valitsi Virran – lanseeraus ylitti kaikki tavoitteet

Posti kilpailutti syksyllä mediatoimistot ja aloitti yhteistyön Mediatoimisto Virta Helsingin kanssa 1.11.2014 lähtien.

“Postin lanseeraus oli meille loistava mahdollisuus lunastaa paikkamme Postin markkinointitiimissä. Oman haasteensa loi eri viestien läpimeno eri kohderyhmissä. Bränditavoitteiden onnistumisen lisäksi oli hienoa, että saimme kasvatettua verkon kautta tulevaan liidikantaa 20 prosentilla ja verkkoliikennettä kolmanneksella edellisvuoteen verrattuna.“ kertoo Virta Helsingin toimitusjohtaja Mika Häyrinen.

“Postin lanseeraus ylitti kaikki tavoitteet, joten yhteistyömme alkoi erittäin menestyksellisissä merkeissä. Virran ja N2 Helsingin yhteistyö toimi myös poikkeuksellisen hyvin, tämä näkyy saavutetuissa tuloksissa. ”Rakensimme yhdessä hyvin huomatun, pidetyn sekä kattavasti kaikkia kohderyhmiä puhuttelevan ihmisläheisen kampanjan, joka teki tutuksi Postin modernin palvelutarjooman ja viesti nimenmuutoksen kerralla tunnetuksi kaikille suomalaisille”. toteaa Postin brändistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Pirjo Kaasinen.

 

Kampanjan tulokset:

  • Liidit + 20%, liikennettä verkkosivuille +30%. Kampanja oli erittäin hyvin huomattu niin kuluttaja- kuin päättäjäkohderyhmissäkin. (Kuluttajat 87%, Päättäjät 85%) Kampanja toimi kaikissa ikäryhmissä nuorimpia myöten sekä kaikissa päättäjäryhmissä. Lisäksi kampanjan viesti välittyi ja se ymmärrettiin hyvin. Myös kampanjan toteutuksesta pidettiin.

 

Kampanjan vaikutukset brändimittareihin:

  • Jo ensimmäisen kampanja-aallon jälkeen Posti on jo korvannut Itellan tunnettuudessa ja preferenssissä. Postin spontaani muistaminen kasvanut merkittävästi päättäjäryhmissä ja on jo samalla tasolla mm. logistiikkapäättäjissä, kuin Itellan spontaani muistaminen viime syksynä.

 

Lisätietoja:

Mika Häyrinen, 050 3666 433, Toimitusjohtaja, Virta Helsinki Oy

Pirjo Kaasinen, 050 3892 937, Johtaja, brändi ja markkinointi, Posti Group Oyj